‘Discussie over rondemissen gaat aan Emmen voorbij’

Emmen - Tijdens de Gouden Pijl in Emmen op 5 augustus flankeren twee hooggehakte jonge meiden uit de regio de renners op het podium met enthousiasme, een beeldschone lach en zoenen. Ondanks kritieken houdt De Gouden Pijl deze traditie graag in stand, aldus de organisatie.

Steeds meer wielerrondes en klassiekers zetten geen rondemissen meer in of gooien het roer om door bij de prijsuitreikingen naast vrouwen ook mannen de trofeeën en bloemen aan te laten bieden en vaak worden de zoenen afgeschaft.

Bij de Gouden Pijl niets van dat alles. Het protocol bij de prijsuitreikingen is niet gewijzigd. De wereldwijde discussie of rondemissen nog wel van deze tijd zijn, gaat aan Emmen voorbij. De organisatie zegt niet gevoelig te zijn voor de sociale en mediadiscussie. De missen brengen een stuk vrolijkheid en fleurigheid mee, zo is de organisatie van mening.

Onlangs zijn de twee missen bekend geworden. Het zijn Nikki Savenije uit Erica en Mirron Schimmel uit Klazienaveen. Nikki (18) studeert aan de Pabo op het Stenden College in Emmen. Daarnaast werkt ze bij Pizzeria Italia in Erica. Ze houdt ervan leuke dingen te doen met vriendinnen, lekker shoppen en naar muziek luisteren. Zelf is ze ook sportief. Ze vindt allerlei sporten leuk om te doen.

Mirron (19) gaat na de vakantie naar het laatste jaar van de opleiding Luchtvaartdienstverlening op het Drenthe College in Emmen. Haar hobby’s zijn kickboksen, uitgaan en winkelen. Ze werkt daarnaast op de broodafdeling bij de Plus supermarkt. Op 23 juni werd Mirron gekozen tot Miss Klazienaveen 2018. Dat is de reden dat zij één van de ronde-missen mag zijn bij de Gouden Pijl.