Slagerij Knol is beste leerbedrijf van de provincie Drenthe

Schoonoord - Slagerij Knol in Schoonoord is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) maakte dat maandag bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Slagerij Knol leidt sinds 2007 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. De familie Knol is blij verrast met de prijs: 'Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij graag goede ambachtelijke vakmensen opleiden voor ons mooie beroep.'

Beste praktijkopleider

Tijdens de Dag van het mbo op maandag 19 november worden de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.