Sleen wint wederom Zuidenveld

Dalen - In de Zuidenveldcompetitie ging Sleen net als vorig jaar aan de haal met de Zuidenveldoorkonde. Deze Zuidenveldkern vergaarde de meeste punten over alle onderdelen. Dat werd zojuist bekendgemaakt.

Voorzitter Ben van de Griend van de plaatselijke commissie Dalen droeg daarna het stokje over aan Nathalie Mathijsen van de plaatselijke commissie Zweeloo, die volgend jaar het evenement houdt. Van de Griend blikte terug op een zeer geslaagd festijn. Zuidenveld is vorig jaar nieuw leven ingeblazen door Sleen, Dalen haakte daar op succesvolle wijze op in.

Publieksprijzen optocht

De publieksjury koos als winnaar de wagen van Oosterhesselen, de kinderjury had voorkeur voor de wagen van Zweeloo.

De Zuidenveldjury koos donderdagavond na de optocht voor de wagen van Dalen in de Zuidenveldcompetitie terwijl die van De Mars bij de overige deelnemers won.

Het mooiste Zuidenveldplaatje kwam van Sleen, de foto was gemaakt door Hans Buls.

Winnaars schilderwedstrijd

Verder vond vanmiddag ‘Heel Zuidenveld Schildert’ plaats in de Daoler Tuun. Bij de kinderen won Marle Pat namens Schoonebeek, bij de senioren was de winnaar Ariëlle Kerkdijk namens Oosterhesselen.

Beste vraag

Isa Uineken had de beste vraag gesteld aan voorzitter Ben van de Griend van de plaatselijke Zuidenveldcommissie, hij is in het dagelijks leven dierenarts. Zij vroeg hoe je kan zien of een konijn een jongetje of een meisje is. Zij won daarmee een kinderfeestje in De Huttenheugte.

Afsluiting

Het feest op het Zuidenveldterrein gaat dankzij Weijdepop nog even door. Na diverse bands, waaronder Papaformigas, sluit Dilana het evenement van 19.00 tot 22.00 uur af.

Meer informatie van de afgelopen dagen staat op de website van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld en de Facebookpagina (met de uitslagen). De website van de plaatselijke commissie is www.zuidenveld.com en heeft ook een pagina op Facebook. Ook Pearl Village heeft een Facebookpagina.

Alle verslagen en foto's van Zuidenveld van deze krant zijn in dossier Zuidenveld te lezen/bekijken.