Jane is Miss Zuidenveld; prijzen voor mooiste straten, tuinen en bogen

Dalen - Jane van Boven namens Oosterhesselen is zojuist uitgeroepen tot Miss Zuidenveld. Dat bleek aan het einde van de openingsavond van Zuidenveld, die grotendeels in het teken stond van de Missverkiezing.

De presentatie was in handen van Ans Hoiting, die achtereenvolgens in gesprek ging met burgemeester Bert Bouwmeester, voorzitter Grietje Naber van de Tentoonstellingscommissie Zuidenveld en voorzitter Ben van de Griend van de plaatselijke Zuidenveldcommissie. Het was aan de burgemeester om het Zuidenveldvuur te ontsteken.

Aan de Miss Zuidenveldverkiezing deden naast Jane van Boven mee Miss Summer Dalen 2017, Julia Kisjes, Ilse Nijenbanning namens Zweeloo, Eva Fissering de Vries namens Sleen, Roelie Klasens namens Odoorn, Indy van den Berg namens Emmen, Tess Steenbergen namens Coevorden en Fleur Vording namens Schoonebeek. Zij zetten allemaal hun beste beentje voor, Jane van Boven deed dat dus als beste. De jury bestond uit vertegenwoordigers uit alle acht Zuidenveldkernen.

Walk of Dalen

Voor Marthijs Wegdam was er nog een verrassing: hij kreeg een steen met zijn naam, die een plek krijgt op de Walk of Dalen. Hij kreeg deze eer, omdat hij vorig jaar wereldkampioen tijdrijden in de categorie Masters 40-44 jaar.

Winnaars

Tussen de diverse rondes door werden de prijzen bekendgemaakt van de versierde tuinen en straten, evenals de bogen. De winnaars zijn:

Tuinen onverlicht: 1. Miep en Roelof Kiers, Kruisstraat 4; 2. familie Lambers, Stationsstraat 14; 3. familie Aling, Noordwijk 44; 4. familie Koop, Noordwijk 40a; 5. Bertha Boonstra, Reindersdijk 1

Tuinen verlicht: Miep en Roelof Kiers, Kruisstraat 2; 2. Bertha Boonstra, Reindersdijk 1; 3. familie Kiers, Verbindingsweg 22; 4. J. Uineken, Luunkamp 5; 5. familie R. Meijering, Kolkakkers 102

Bogen: 1. De Kamp, 2. Molenwijk, 3. Westakkers, 4. Noordwijk, 5. Molenakkers

Straatversiering: 1. De Bente, 2. De Kamp, 3. Molenwijk, 4. Kieftenhof/Selkersgoorn/Maandehof, 5. Molenakkers

Wagens in de Zuidenveldcompetitie: 1. Dalen, 2. Oosterhesselen, 3. Zweeloo, 4. Sleen, 5. Schoonebeek, 6. Odoorn, 7. Coevorden, 8. Emmen

Wagens buurten/dorpen: 1. De Mars, 2. De Kamp, 3. Vrouwen van Nu, 4. De Bente, 5. Dalerveen

Het publiek kan ook stemmen op de wagens. Dat kan via www.zuidenveld.com/optocht. De uitslag wordt zondag bekendgemaakt.