Regionaal Oranje gaat aan de haal met de Stedenkring bokaal

Emmen - Ajax had met Piet Schrijvers ooit de ‘Beer van de Meer’. Maar het regionale Oranje dat donderdag de tweejaarlijkse interland om de Stedenkringbokaal speelde heeft sinds donderdag de ‘Beer van het Hebelermeer’, ofwel keeper Bennie Wolbers.

De nummer 1 van dit Zuidoost-Drentse Oranje was de held van de middag, nadat hij op het veld van de SV Hebelermeer de beslissende penalty van Die Manschaft wist te stoppen. Bij Oranje stonden onder meer centrummanager Laurens Meijer, burgemeester Eric van Oosterhout en Rabobankdirecteur Ronald Welles in het veld. Bert Fuhler, directeur van het gelijknamige loon- en verhuurbedrijf, was coach.

Mes tussen de tanden

Nederland won dankzij de gemiste Duitse strafschop de wedstrijd en ging daardoor voor het eerst sinds 2014 met de Stedenkringbokaal naar huis. Na de reguliere speeltijd was het 4-4 en dat hadden weinig supporters aan begin van de match durven voorspellen. De Duitsers namen al snel een 3-0 voorsprong en leken af te stevenen op een monsterscore. Na de thee speelde Oranje met het mes tussen de tanden en wist tot 4-4 terug te komen. Strafschoppen, niet het favoriete spelonderdeel van de gemiddelde Nederlandse voetballer, moesten uitkomst brengen. 

Duitse kater

Bennie Wolbers, inmiddels de zeventig al gepasseerd, dook en sprong als een jonge god en bezorgde Nederland de beker en Duitsland een kater. Hiermee was de 6-0 nederlaag van 2016 gewroken en kon er in het Oranjekamp feest gevierd worden.  

De Stedenkringbokaal wordt elke twee jaar georganiseerd door de Stedenkring Zwolle-Emsland en is bedoeld om Nederlandse en Duitse politici en ondernemers elkaar op een ongedwongen manier te leren kennen. Na een partijtje voetbal is de sfeer nu eenmaal heel anders dan op weer een congres of bijeenkomst over internationale samenwerking. Aan Duitse kant was men snel over het verlies heen. Na afloop dronken beide teams samen een biertje en was het netwerken op voetbalschoenen tijdens de aansluitende barbecue.