Mogelijk ook appartementen in voormalig pand ByHans

Emmen – De kans is groot dat er ook appartementen komen in de voormalige ruimte van onderdelenwinkel ByHans in de Wilhelminastraat. De onderneming verhuisde in november naar het Noorderplein. Sindsdien staat deze ruimte leeg.

Pandeigenaar en woningbouwcorporatie Domesta overwoog eerst over te gaan op verkoop. ‘Maar de gemeente voert tegenwoordig een beleid om de winkels vooral in het kerncentrumgebied te concentreren’, aldus woordvoerder Liesbeth de Groot. ‘Vandaar dat bij ons het idee ontstond om daar woningen te realiseren.’

Volgens haar is de oppervlakte geschikt voor ongeveer drie appartementen. ‘Die plannen moeten we verder nog ontwikkelen. Daar gaan we dit jaar mee aan de slag.’ Ook is het de bedoeling om de plannen op het vlak van architectuur zoveel mogelijk af te stemmen met de nieuwbouw op de plek van het aangrenzende, voormalige Beversportpand. Dat pand werd verleden week gekocht door Plas Vastgoed in Klazienaveen. Die wil daar een appartementencomplex met 16 woningen realiseren.