Samenwerking Moby Dick en De Plons stopt na vijf jaar

Schoonebeek / Coevorden - Na een tumultueus sportjaar heeft het bestuur van de Zwem- en Polo Vereniging Moby Dick besloten om met ingang van volgende competitie weer zelfstandig teams in te schrijven in de waterpolocompetitie.

De afgelopen vijf jaar speelden de waterpoloërs van Moby Dick samen met De Plons uit Coevorden in de competitie. Deze samenwerking maakte het mogelijk om meer teams op de been te brengen, maar leverde ook nadelen op. De sport- en organisatiecultuur van beide verenigingen verschilde fors. Na een aanvankelijk succesvolle start bleken de verschillen tussen de clubs te groot om te overbruggen. De bestuurlijke keuze heeft geen enkele consequentie voor de zwemmers van Moby Dick. Deze waren altijd al zelfstandig in hun competitie.

De startgemeenschap begon in het seizoen 2012-2013 een kende een aantal successen.  Zo wist de startgemeenschap in alle leeftijdsklassen jeugdteams aan de competitie te laten deelnemen zodat leden op alle niveaus konden Waterpoloën. Vorig jaar nog waren er twee kampioenschappen en eindigden drie teams als 2e in hun competitie. Met name de jeugdteams wisten zich boven in de competitie te handhaven.

De beslissing om weer zelfstandig te spelen blijft niet zonder gevolgen. Het komende jaar speelt de vereniging met een damesteam, twee herenteams en twee jeugdteams in de competitie.

Startgemeenschappen zijn binnen de waterpolo sport steeds gebruikelijker. In 2012 waren Moby Dick en De Plons bijna de eersten die voor deze samenwerkingsvorm kozen. Ondertussen wordt dit veel meer gedaan, ook in deze regio.