Politie stak stokje voor live-uitzending FC Emmen op scherm Raadhuisplein

Emmen - De promotiewedstrijd van de FC Emmen is op advies van de politie niet live uitgezonden op het grote scherm op het Raadhuisplein in Emmen. Het besluit had niets te maken met dure uitzendrechten, zo liet burgemeester Eric van Oosterhout donderdag aan de gemeenteraad weten.

De burgemeester beantwoordde vragen van CDA-raadslid Dirk van Dijken en vertelde dat er landelijk eerder kampioenswedstrijden uit de hand zijn gelopen. Bovendien hield men ook rekening met vervelende gebeurtenissen tijdens de afgelopen koningsnacht.

Risico

‘Die wedstrijd was tegen 16 uur voorbij en pas uren later kwamen de spelers in Emmen aan. Er zat dus een flink gat tussen einde wedstrijd en de huldiging. Dat was een risico. We hebben daarom op hoog niveau advies gekregen om ons te focussen op een huldigingsfeest inplaats van een wedstrijdfeest', aldus de Emmer burgemeester.

Het was wel de bedoeling om zondag 20 mei de thuisreis van de voetballers live op het scherm te tonen, maar dat ging om technische redenen niet door.