Sportverenigingen Emmer-Compascuum presenteren zich aan het publiek

Emmer-Compascuum - In het openluchtzwembad in Emmer-Compascuum werd afgelopen zaterdag de sportmarkt Sportief en gezond Emmer-Compascuum gehouden. Diverse sportverenigingen presenteerden zich aan het publiek.

De sportmarkt was een initiatief van de werkgroep Emmer-Compascuum Gezond, in samenwerking met de verschillende sportclubs in het dorp. De middag werd afgetrapt met een openingswoord door wethouder Robert Kleine, een zonnegroet door Gerda van der Kaap en een dans door de dansgroep van gymvereniging Unido.

Iedere vereniging gaf een demonstratie en had een actief aanbod voor de deelnemers. Ze konden kiezen uit gym, dans, judo, tafeltennis, kickboksen, handbal, voetbal, jeu de boules, bootcamp, yoga, tennis en volleybal. Daarnaast werd er een wandeltocht van 5 en 10 kilometer rondom het zwembad gehouden. Veel mensen zochten verkoeling in het zwembad.

Jubileumboek

Naast de sportmarkt konden de deelnemers terecht bij verschillende gezondheids- en welzijnsinstanties die met informatiekramen op het terrein waren te vinden. Hoogtepunt was een simulator waar men zelf kon ervaren wat drank en drugs voor invloed hebben op je rijgedrag. Verder had de middag ook nog een feestelijk tintje omdat Tennisvereniging LT Compas haar 85 jarig bestaan vierde. Wethouder Jisse Otter deed een woordje en nam het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst.

Al met al een erg geslaagde middag die volgens de initiatiefnemers zeker voor herhaling vatbaar is.