Tim Vantol is headliner Folk veur Volk Festival

Aalden - Punkrocktroubadour Tim Vantol is dit jaar de headliner van het Folk Veur Volk Festival. Het knusse festival vindt zaterdag 16 juni plaats in Hof van Schepers in Oud Aalden.

De 34-jarige muzikant uit Hoofddorp speelt energieke, lyrische en uitbundige Ierse folkmuziek. Vantol wordt vaak in één adem genoemd met Frank Turner en dat is niet ten onrechte. De populaire punktroubadour trekt met zijn nieuwe album ‘Burning Desires’ langs verschillende podia. De organisatie van Folk veur Volk is zeer verheugd en enthousiast over zijn komst.

De organisatie heeft de line-up rond. Mumfords Calling speelt nummers van folkband Mumford & Sons. De formatie bestaat uit jonge muzikanten die met passie hun manier van folk beoefenen. De Friese band Plunder speelt muziek met invloeden van folk, ska, Iers en Balkan, gecombineerd met Nederlandse teksten. Naast de drums, de bas en gitaren voor de stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folksound.

De band Bek vol zaand speelt diverse muziekstijlen, van bluegrass tot Americana. Er wordt zowel in het Engels als het Nederlands gezongen. Zelf omschrijft de band haar muziek als 'arty farty'. Shit faced Mermaids is een echte feestband, maar met ook een gevoelige kant. Het credo van de Groningse bandleden is vooral ‘lang leve de lol’. Met onder meer een banjo, een zelfgemaakte basjo en een bouzouki zorgen ze op 16 juni voor een heerlijk sfeertje.

Jong talent uit de regio

De organisatie van Folk veur Folk komt net als vorig jaar met een speciaal podium voor de jeugd. De vier bands en artiesten Isa Zwart, Hannah Schoonbeek, The Black Five en Triple Trouble spelen op het festivalterrein de muziek van nu in een folky jasje.

Het Folk veur Volk Festival is ook één groot feest voor kinderen. Dit jaar staan er wederom leuke activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 10 tot 18 jaar op het programma.

Bij supermarkt Coop Weggen in Aalden is de voorverkoop tot vrijdag 15 juni 20.00 uur. Op de dag van het festival zijn kaarten aan de deur te koop. Kijk voor meer informatie op www.folkveurvolk.nl