No Surrender-leiders blijven vastzitten

Klazienaveen - Een 54-jarige No Surrender-leider uit Klazienaveen en een 41-jarige No Surrender-leider uit Hulst blijven in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank woensdagmiddag besloten.

Het Openbaar Ministerie meldt dat 22 juni de volgende (regie)zitting staat gepland.

De 41-jarige man wordt ervan verdacht, samen met Henk Kuipers, leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie. De No Surrender-leider werd woensdag 14 februari aangehouden in zijn woning, waarbij de politie zijn woning, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden heeft doorzocht. Het onderzoek richt zich op het vinden van ondersteunend bewijsmateriaal en het verzamelen van informatie over criminele activiteiten in georganiseerd verband. De 54-jarige verdachte uit Klazienaveen werd 20 februari opgepakt.

Het bewijs tegen beide verdachten werd verkregen dankzij afluisterapparatuur in het clubhuis van No Surrender in Emmen. Na de arrestatie van Henk Kuipers in december vorig jaar werden de telefoons van de man uit Hulst en de man uit Klazienaveen afgeluisterd.