Initiatieven Rotaryclubs vallen in de prijzen

Emmen - De Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe ontving vorige week op voordracht van de drie Emmer Rotaryclubs in Assen de hoofdprijs van de Rotary Stimuleringsprijs 2018.

Het bedrag van 7.000 euro ondersteunt deze stichting bij het organiseren van een ontspannende week voor kinderen die door problemen, door ziekte, wegens de financiële thuissituatie of anderszins niet op vakantie gaan. In zo’n vakantieweek krijgen zij de kans zich in een beschermde omgeving te ontplooien. De kinderen komen daarbij in aanraking met veelsoortige activiteiten, die hun ontwikkelingskansen vergroten.

Dankzij het reuzekerstboomproject op de markt in Emmen ontving de stichting al eerder al een aanmoediging van 4000 euro van de Emmer Rotaryclubs.

Ook de derde prijs gewonnen

Van de drie beschikbare prijzen in district Noord Nederland viel ook de derde prijs in Emmen. Hun project Microprojecten Jongeren Burundi (land in Afrika) werd extra gesteund met een bedrag van 1000 euro. Dit initiatief van Rotaryclub Emmen ’t Loo wordt uitgevoerd in samenwerking met de Duitse zusterclub in Greven.

De onlangs geridderde voorzitter Wim Melenberg van Emmen ’t Loo:'We zijn erg blij dat onze projecten extra worden gesteund. Stiekem zijn we ook best trots dat deze initiatieven uit Emmen in het district Noord Nederland sterk worden gewaardeerd.'

Nederland kent zeven districten met samen ruim 450 Rotaryclubs met bijna 20.000 leden.