Zuidoost-Drenthe herdenkt Indië-Militairen (video)

Emmen / regio - De dertig militairen uit Zuidoost-Drenthe die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea in dienst van het vaderland het leven hebben verloren zijn woensdagmiddag in Emmen herdacht.

De herdenkingsdienst vond in het bijzijn van tientallen belangstellenden plaats bij het op 23 mei 1993 onthulde monument aan de Wilhelminastraat.

De voorzitter van Indië monument herdenking de heer Achterhof, Luitenant-Generaal de heer van Griensven, inspecteur-Generaal der Krijgsmacht de heer Brink en locoburgemeester Brink van de gemeente Coevorden namens de drie Zuidoostdrentse gemeenten, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen hielden een toespraak.

Daarna werden de namen van de dertig militairen voorgelezen die hun leven hebben verloren  in Nederlands Indië. Deze namen staan ook in gebeiteld in het monument.

De Koninklijke Militaire Kappel Johan Willem Friso verleende muzikaal haar medewerking aan de herdenking. Na de taptoe en een minuut stilte volgde de kranslegging waarna een defilé de ceremonie afsloot.

Bekijk hieronder beelden van de herdenking: