‘Waarom geen jeugdcentrum in Brede School Emmer-Compascuum?’

Emmer-Compascuum – Een jeugdcentrum in de kelderverdieping van het gebouw van de nog te bouwen Brede School in Emmer-Compascuum. Die suggestie heeft het dorpsbestuur van het dorp meegegeven aan de gemeente Emmen.

Nabij dorpshuis De Deele verrijst straks op een braakliggend terrein een gebouw, waar de leerlingen van lokale basisscholen De Braakhekke (christelijk), De Hoeksteen (rooms-katholiek), De Meent en De Runde (beide openbaar) straks allemaal onder een dak komen te zitten.

Volgens voorzitter Gerard Gustin heeft jeugdcentrum De Boo sinds 2014 een plekje in De Deele. Voorheen was deze gevestigd in het inmiddels afgebroken culturele centrum De Hilde/De Boo. Dankzij het gangenstelsel in dat pand, waren de instanties goed van elkaar gescheiden. Maar de jongeren maken nu gebruik van een deel van de grote zaal met scheidingswand.’

Soms leidt dat volgens Gustin tot onhandige situaties. ‘De jongeren draaien wel eens een muziekje tijdens hun activiteiten. Normaliter geen probleem, maar als er aan de andere kant een vergadering wordt gehouden…’

Bij grote evenementen, zoals een concert van bijvoorbeeld een shantykoor, wordt de hele zaal gebruikt. ‘Alle spullen van de soos, inclusief pooltafel, moeten dan aan de kant.’ Kortom, niet praktisch. Daarom heeft het bestuur de gemeente gevraagd om extra ruimte voor de soos bij of in de kelders van de brede school.