Pumptrack Veenoord heeft benodigde 25.000 euro binnen

Veenoord – Feest bij de initiatiefnemers Mark Smit en Raimond de Roo van de pumptrack in Veenoord.

De benodigde 25.000 euro is binnen. ‘Naast een aantal sponsorgelden die we nog moeten ontvangen kunnen wij met trots jullie mededelen dat we de financiën helemaal rond hebben’, valt er op Facebook te lezen.

Samen met 200 anderen is er keihard geploeterd om het geld bij elkaar te krijgen. ‘We gaan nu plannen, voorbereiden, inkopen, informeren en uiteindelijk één grote opening organiseren waar jullie allen van harte welkom zijn.’ De verwachting is dat er na de zomer kan worden gestart met de aanleg van de baan, die gepland staat op het evenemententerrein naast de leegstaande school De Werkhorst.

Werkhorst

Op het terrein van De Werkhorst heeft woningbouwcorporatie woningbouw gepland. Waarschijnlijk gaat het hier om 24 onderkomens voor senioren. Momenteel huist er alleen nog een kinderdagverblijf in het pand. Zodra er een vervangende locatie is gevonden, wordt de school afgebroken.

Pumptrack

Een pumptrack is een soort fietscrossbaan, waarbij je dankzij de golvende beweging van de baan nauwelijks hoeft te trappen. De baan wordt gezien als een opsteker voor de leefbaarheid en, vanwege het sportieve karakter, de gezondheid van kinderen. De Werkhorst werd gezien als een ideale locatie vanwege de ligging en de bereikbaarheid: midden in het dorp, dus omwonenden kunnen een oogje in het zeil houden.