Marica van der Meer houdt lezing over bijzondere fietsreis

Sleen - Marica van der Meer houdt dinsdag 24 april een lezing over haar fietsreis van Nederland naar Australië. De lezing vindt plaats in de bibliotheek aan de Westrupstraat in Sleen en begint om 20.00 uur.

Marica van der Meer neemt de toehoorders mee op de fiets van Nederland naar Australië, zij legde 28.000 km af in vijftien maanden. Van theedrinken in Turkije naar het gastvrije Iran, waar alle vooroordelen over deze landen worden weggewerkt. In drie maanden fietst ze in haar eentje door China, waar vooral de politie een belangrijke rol speelt op de reis. In Myanmar wordt ze achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes, maar in de rest van Azië wordt ze op handen gedragen.  In Australië zijn ze niet erg blij met fietsers op de openbare weg en staat ze meer op het niveau van een dakloze.

Tijdens een twee uur durende lezing laat Marica van der Meer prachtig beeldmateriaal zien en vertelt ze anekdotes over de meest indrukwekkende gebeurtenissen tijdens deze fascinerende reis. Marica van der Meer schreef drie boeken, 'Van vuur naar ijs', 'Rond Afrika' en 'Weg van de wereld' over deze fietsreis.

Informatie/aanmelding: info@bibliotheeksleen.nl of via telefoonnummer 088-0128260.