Limbo zet laatste puntjes op de i

Emmen – Bij Limbo zie je door de bomen het bos niet meer. Of liever gezegd: door de vele bedrijfsauto’s en bestelbusjes voor de ingang zie je bijna het restaurant en uitgaansgelegenheid aan het Raadhuisplein niet meer.

Een heel leger installateurs, geluidstechnici, horecaspecialisten en technici werken gestaag aan de oplevering van de jongste loot aan de Emmer horecatak. Deze zaterdag opent Limbo de deuren en dat moet alles er pico bello bij liggen. Uit de bouwput die het voormalige casino nu nog is, wordt al langzaam maar zeker duidelijk waar het heen gaat. Vlak bij de entree vallen de kloeke, vierkante bar en de enorme stellage met twee biertanks op. Veel hout en steen geven het geheel een warme uitstraling. ‘We zijn niet zo van de industriële look’, lacht Ruben Neehoff, die samen met kompaan en dj Jeffrey Mol de dagelijkse leiding vormt van Limbo. Warm en gezellig, daar gaat hij voor. Neehoff en Mol praten zich de blaren op de tong door dagelijks alle werklui, leveranciers en aangenomen personeel te woord te staan (‘Dertig man hebben in de afgelopen periode hier dag en nacht aan gewerkt’, aldus Neehoff).

Elke dag weer moet er een batterij aan beslissingen worden gemaakt een aanwijzingen worden gegeven. Stukje bij beetje krijgt Limbo vorm en bij Mol en Neehoff bespeur je dan ook een nauwelijks verholen trots over het geboekte resultaat tot dusver.

Shotjesbar

Een korte rondleiding langs de stoet aan harde werkers maakt duidelijk dat de eindstreep in zicht is. Boven is de club zo goed als klaar. Bij de shotjesbar staan de flessen drank al te wachten op de eerste klanten. Een cilindervormige ruimte zal dienst doen als ruimte voor zakelijke doeleinden, zoals vergaderingen en conferenties. Op het buitenterras op de bovenverdieping zijn de betonnen zuilen, het laatste stukje Traverse, verdwenen. Een deel van het houten vlonderterras ligt er al in. De reling wordt inmiddels stevig gezandstraald.

Restaurant opent later

‘Vrijdag hebben we een opening voor genodigden, maar zaterdag is iedereen van harte welkom’, aldus Mol. Vanaf 20.00 uur draait een dj de boel warm vanaf het dakterras. Twee uur later verplaatst het feestje zich naar de club waar artiesten als Bouke en D-Rachid naast negen andere acts gaan optreden. Overigens gaat het in dit geval alleen om de club. Het restaurant opent iets later en wel op woensdag 2 mei. Wel gaat een kok op de 27e een proeverij houden.

Mol: ‘We hebben meer evenementen in de koker, maar daarvoor kun je het beste onze site in de gaten houden.’