Drie koren verzorgen Oranjeconcert

Schoonebeek - In de PKN Mentekerk aan De Mente 2 in Schoonebeek wordt vrijdag 27 april een Oranjeconcert gehouden. Projectkoor Schoonebeek, het Coevorder Mannenkoor en Clearwater verlenen hieraan medewerking. Het concert begint om 20.00 uur.

Clearwater Schoonebeek is gestart met een projectkoor. Ruim veertig personen repeteren iedere maandagavond een uurtje, samen met Clearwater, voor het Oranjeconcert. Het projectkoor is voor iedereen die de (zang)stem wil ontdekken of wil ervaren wat het is om in koorverband te zingen en voor degenen die al enige zangervaring hebben.

Het Coevorder Mannenkoor heeft een veelzijdig en gevarieerd repertoire. Gezien het algemene karakter van het koor worden bijna alle muziekstijlen gezongen. De laatste jaren is er een tendens naar modernere koormuziek. Het koor telt momenteel dertig leden en zingt vierstemmig. Het koor wordt op de piano begeleid door Tjako van Schie.

Clearwater

Het koor Clearwater is opgericht op 1 januari 2014 en ontstaan uit het voormalig NAM-koor Schoonebeek. De leden komen uit Schoonebeek en wijde omgeving. Clearwater wordt op de piano begeleid door Alyona Schuiling.

Dirigent van deze drie koren is Marco Warta. Hij volgde zijn opleiding aan het conservatorium in Enschede en is inmiddels ruim 25 jaar professioneel in de muziekbranche werkzaam. Naast optredens, (privé)muzieklessen geven (zang, piano, keyboard, accordeon, gitaar) en arrangeren en componeren van muziek is hij dirigent van een aantal koren en zanggroepen en geeft hij ook les op basisscholen.

Kaarten à 5 euro voor dit concert zijn te koop bij De Boeketterie in Schoonebeek. Kaarten kunnen ook telefonisch worden gereserveerd bij Wietske Meier, 0524-532306 en via mail: 2014clearwater@gmail.com.