Tessa Hilbrands stapt van E&O over naar Dalfsen

Oosterhesselen / Emmen - Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen verlaat handbalvereniging E&O, de hekkensluiter van de eredivisie. De 19-jarige rechterhoekspeelster stapt over naar Dalfsen.

Eerder maakten de E&O-speelsters Danique de Jong en de jongere zus van Tessa Hilbrands, Jessica, bekend na de zomer de clubkleuren te verdedigen van eerste divisionist Kwiek uit Raalte.Afgelopen seizoen zag Tessa (ex-HVZ/Vivendi) haar vriendin Merel Freriks van E&O naar de Duitse Bundesliga verkassen, waar een jaar eerder al een ander maatje, Mariël Beugels, neerstreek.

Waar eredivisionist Dalfsen nog actief is op twee fronten, de titelstrijd en het bekertoernooi, is E&O in felle degradatiestrijd verwikkeld. In de degradatiepoule ging het eerste thuisduel in Emmen tegen VZV kansloos verloren.

Zekerheid

Hilbrands kiest met de overstap naar Dalfsen voor zekerheid. Ze zag zichzelf na een degradatie niet met E & O in de eerste divisie spelen. Dat is voor de speelster, die hoopt met Jong Oranje af  te mogen reizen naar het WK in Hongarije, qua spelniveau een te grote stap terug. Vanwege haar studie Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen ziet ze een overgang naar het buitenland voorlopig niet zitten. ‘Ik vind handbal heel leuk, maar als ik met mijn studie stop, is het lastiger om later ergens aan de slag te gaan. Daarom wil ik mijn studie wel afmaken.’