Verdachte van moord op Ralf Meinema blijft achter de tralies

Klazienaveen/Stieltjeskanaal - Hans O., de man die wordt verdacht van de moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen, blijft vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Assen verlengde het voorarrest van de Emmenaar (39) woensdag met één maand.

Het lichaam van Meinema (31) werd in de vroege ochtend van 31 maart vorig jaar gevonden in de kofferbak van zijn eigen auto. Die hing half in het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden. Wat Meinema in de uren daarvoor is overkomen, is nog altijd niet bekend.

O. werd 14 februari opgepakt in zijn huis in de wijk Rietlanden in Emmen. In die wijk was ook het laatste telefoonsignaal van Meinema opgevangen, de avond voor zijn lichaam werd gevonden.

Eind volgende maand moet Emmenaar O. opnieuw voor de raadkamer verschijnen. Die zittingen vinden achter gesloten deuren plaats. Als zijn voorarrest dan opnieuw verlengd wordt, volgt een maand later de eerste openbare zitting.

De man zit nog altijd in beperkingen, dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en verder met niemand. Dat is ook de reden dat het Openbaar Ministerie en advocaat Nico Meijering op dit moment niks over de zaak kwijt willen.