Emmenaren belonen thuiszorg met een 8

Emmen - Inwoners van de gemeente Emmen die gebruik maken van de Wmo Schoonmaakondersteuning zijn tevreden over de kwaliteit van de geleverde diensten in 2017. Daarnaast zijn cliënten zeer tevreden over de inzet van de hulp.

Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Wmo Support uit Enschede.

Wethouder Robert Kleine: 'In 2017 is wederom kwalitatief goed werk geleverd, ondanks de ingang van de nieuwe contracten en de wisseling van aanbieder in het gebied Emmen-Zuid. Dit is een groot compliment aan de medewerkers van de betrokken organisaties.'

Tevreden

Het onderzoek is uitgevoerd onder 412 klanten die gebruik maken van schoonmaakondersteuning. De algehele tevredenheid krijgt gemiddeld een 7.6. De tevredenheid over de zorgaanbieder krijgt een 7.0, de tevredenheid over de kwaliteit van het schoonmaken krijgt een 7.7 en de tevredenheid over de huishoudelijke hulp wordt beoordeeld met een 8.0.

Vergelijking tussen zes gebieden

In de rapportage is dit keer voor het eerst een vergelijking gemaakt tussen de zes gebieden in de gemeente Emmen. Per gebied is er één hoofdaanbieder verantwoordelijk voor de schoonmaakondersteuning. In totaal zijn er vier hoofdaanbieders: At Home First, Dokter schoonmaakorganisatie, Thalia Thuiszorg en Promens Care. In alle gebieden ligt het gemiddelde cijfer voor schoonmaakondersteuning op een 7,3 of hoger.

Het onderzoeksrapport ‘Schoonmaakondersteuning gemeente Emmen 2017’ is te downloaden via deze link.