Carmelcollege houdt scholierenverkiezing op 21 maart

Emmen - De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 21 maart, maar de meeste leerlingen van het Carmelcollege Emmen zijn nog te jong om te stemmen. Vandaar dat de docenten maatschappijleer het initiatief hebben genomen om samen met ProDemos op 16 maart aanstaande een scholierenverkiezing te houden.

De mediatheek van de school zal worden omgedoopt tot het stembureau, welke zal worden bemand door leerlingen. Er zijn echte stembiljetten aanwezig en door de school verspreid hangen posters van vrijwel alle in de gemeente Emmen deelnemende partijen.

Participerende burgers

Tijdens de lessen maatschappijleer wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de verkiezingen. De leerlingen kunnen de stemwijzer van de gemeente Emmen invullen om er achter te komen welke politieke partij het best bij hem of haar past. 'Dat stukje bewustwording vinden we belangrijk. We hopen dat de leerlingen later, als ze de stemgerechtigde leeftijd hebben bereikt, ook naar de stembus zullen gaan', aldus een van de maatschappijleerdocenten.

ProDemos

Het Carmelcollege Emmen werkt regelmatig samen met ProDemos in Den Haag. Ze stellen onder meer lesmateriaal beschikbaar en laten leerlingen zien wat je kunt doen om op politiek niveau invloed uit te oefenen.