Broers uit Emmen en Klazienaveen vrijgesproken van openlijke geweldpleging

Emmen / Klazienaveen - Twee broers van 26 en 23 jaar uit Emmen en Klazienaveen zijn door de rechtbank vrijgesproken van openlijke geweldpleging. Het Openbaar Ministerie had een jaar celstraf tegen de mannen geëist, vier maanden daarvan voorwaardelijk.

De rechtbank is door onvoldoende bewijzen en tegenstrijdige verklaringen niet overtuigd dat de mannen zich in de nacht van 15 december 2015, in het centrum in Emmen schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. De rechtbank sprak de broers vrij.

Een ruzie mondde de nacht uit in een vechtpartij. Hierbij waren meerdere groepen betrokken. Tijdens een ruzie werd een fietser tegen de grond gewerkt en vervolgens geslagen. Een andere fietser bemoeide zich ermee. Zo ontstonden meer vechtpartijen. Eén slachtoffer liep hoofdletsel op en verwondingen aan schouder en ribben, één slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

Beide mannen ontkenden van meet af aan schuldig te zijn. Wel had één van hen zich verweerd tijdens een ruzie, maar dat hij kon zich weinig herinneren omdat hij alcohol had gedronken.

Twee slachtoffers vroegen in totaal 8000 euro schadevergoeding. Deze wees de rechtbank af.