Windmolenbouwers willen in gesprek over Energiepark Pottendijk

Nieuw-Weerdinge - Windmolenbouwers Raedthuys en Yard hebben alsnog besloten om in gesprek te gaan met agrariër Jeroen Deddens uit Nieuw-Dordrecht over diens plan voor een windmolenpark bij de Pottendijk. De twee partijen komen begin maart bij elkaar.

Volgens een woordvoerder van Raedthuys willen de twee bedrijven nader uitleg over de plannen van Deddens. Op basis van dat onderhoud bepalen zij of zij mee willen werken aan de verdere ontwikkeling van het energiepark of niet. Dat laten zij halverwege maart weten aan het lokale bewonersplatform. Ook wordt er gekeken of er nog sprake kan zijn van een vertrouwensbasis met Deddens en de gemeente Emmen.

Via de media

Volgens de woordvoerder hebben de windmolenbouwers de inhoud van het plan Deddens grotendeels via de media moeten vernemen. Tot een officiële presentatie is het tot nu toe nog niet gekomen. Vooral dat laatste stak bij Raedthuys en Yard. In een pittige brief richting de gemeente in begin februari lieten zij dat ook duidelijk weten. Zij gaven aan toen aan dat ze geen enkel vertrouwen meer te hebben in het gebiedsproces wat betreft de komst van windmolens in de gemeente Emmen.

'Onrealistisch'

Kwaad bloed zette het plan van agrariër Jeroen Deddens uit Nieuw-Dordrecht. Hij presenteerde halverwege januari het plan om zes tot acht windmolens te plaatsen bij de Pottendijk, naast de N34 ter hoogte van Westenesch en de Zwartenbergerweg bij Barger-Compascuum een van de beoogde locatie voor de komst van de turbines.

De gemeente Emmen heeft de opdracht van de provincie om 95,5 megawatt aan windenergie te leveren. In totaal moeten er 32 molens komen. Het plan van Deddens levert rond de 30 megawatt, terwijl het gebied 50,5 megawatt moet opbrengen. Het restant zou moeten worden opgevuld met andere partijen, zoals Raedthuys en Yard. Zij oordeelden dat dit plan ‘onrealistisch’ was.