Emmen wint basketbalwedstrijd tegen Amstelveen na verlenging

Emmen - Het basketbalteam van EBV Mustangs trad afgelopen zaterdag aan tegen MBCA Amstelveen. In sporthal Angelslo speelde het mannenteam onder de 18 jaar een spannende wedstrijd.

In de eerste 10 minuten stond Amstelveen voor met 22-25, dat konden ze de tweede 10 minuten nog volhouden met 37-41. Na de pauze, in het derde kwart kwam Mustangs langs zij met 58-57. De laatste 10 minuten, het vierde kwart, moest de beslissende worden. Dit was een spannend kwart, waarbij de stand uiteindelijk 68-68 werd. Vanwege dit gelijkspel werd de wedstrijd met nog eens 5 minuten verlengd. In deze uitermate spannende eindfase lukte het team van Drew Henderson om tot voorsprong te komen en deze vast te houden, aangemoedigd door een uitzinnig publiek. Met 79-70 werd er gewonnen. Het team speelt dit seizoen één na hoogste landelijk niveau, namelijk de 2e divisie. De competitie bestaat uit 11 teams verspreid over het hele land. Het team staat onder leiding van trainer/coach Drew Henderson.

Internationaal

Daarnaast speelt het team ook Europees basketbal in de zogenaamde European Youth Basketball League voor de komende 2 jaar. Dit betekent dat de jongens spelen tegen teams uit onder andere Budapest, Londen, Praag, Helsinki. De eerste trip naar Budapest zit er al op. Helaas zijn daar geen wedstrijden gewonnen, maar de jongens hebben veel ervaring opgedaan, waar zij nu profijt van hebben. In de Nederlandse competitie doet het team het dan ook uitstekend: ze staan op de 6e plaats. Afgelopen zaterdag werd er gebasketbald tegen MBCA Amstelveen. Dit team staat op de 3e plaats in de competitie. Kortom het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Komende wedstrijden

Op naar de volgende uitwedstrijd op zaterdag 10 maart tegen Red Stars uit Soest. Het team van Red Stars staat op de tweede plaats in de competitie. Als EBV Mustangs net zo speelt als op zaterdag 17 februari wordt dit weer een spannende wedstrijd. Op 24 maart komt het team voor het eerst weer thuis in actie tegen Apollo Amsterdam, die op een vierde plaats in de competitie staan. Ook deze wedstrijd belooft spannend te worden en is dus zeker de moeite waard om te bekijken vanaf 11:30 in sporthal Angelso.

Tekst: Janette Steendam