Overstappen zorgverzekering loont minima Emmen

Emmen - Ongeveer de helft van de collectief verzekerde inwoners bij de gemeente Emmen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering of hebben hun pakket bij Zilveren Kruis Achmea gewijzigd. Dat meldt de gemeente Emmen donderdagochtend.

Het gaat om inwoners met een laag inkomen: tot 110 procent van de bijstandsnorm, de zogenaamde minima. De gemeente

'Als je dat resultaat naast het landelijke overstapcijfer zet van 6 procent, dan is dat een zeer goed resultaat van het project Zorgverzekering op Maat', aldus wethouder Jan Bos van zorg en welzijn en directeur Thomas Meedema van operationele zaken van Poliswijzer.nl.

Besparing is gemiddeld 410 euro

Zorgverzerkering op Maat bood één-op-één begeleiding in het doorlopen van Poliswijzer.nl. De Bencom Group ontwikkelde met gesloten beurs een digitale vergelijker speciaal gericht op de regio Emmen. Om inwoners hierop te wijzen zijn onder andere brieven verstuurd en zijn inwoners gebeld, alsmede aandacht in de lokale media. Daarmee is ongeveer 70 procent van de collectief verzekerden bereikt.

Bos: 'Overstappers bespaarden gemiddeld 509 euro per persoon per jaar. Als je de mensen meerekent die hun pakket hebben gewijzigd, dan is de besparing gemiddeld 410 euro. Ik ben zodoende trots op de aanpak, want zo betalen inwoners alleen voor zorg die nodig is.'

'Emmen zorgt er zo op een creatieve manier voor dat haar inwoners via onze vergelijker honderden euro's per jaar besparen op de premie', zegt Meedema. 'De verzekering sluit perfect aan op hun situatie. Dat dit project voor minima is, vinden wij fantastische omdat juist zij dit geld goed kunnen gebruiken.'

Collectieve zorgverzekering voldeed niet meer

Voorheen kwam de gemeente Emmen minima tegemoet met de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. Vorig jaar besloot Emmen geen collectieve zorgverzekering meer aan te bieden. Ongeveer de helft van de 1723 mensen die collectief waren verzekerd zijn overgestapt. De gemeente ging uit van ongeveer 1000 man die gebruik zouden maken van de nieuwe regeling. Ruim 5300 mensen werden bereikt met de campagne, aldus wethouder Bos.