Documentaire over moordbroers mag uitgezonden worden

Hoogeveen - De documentaire ‘De Zaak gebroeders R.’ mag op televisie worden uitgezonden. Dat heeft de rechter in een kortgeding besloten. Het Openbaar Ministerie (OM) had de zaak aangespannen.

Dit meldt het Dagblad van het Noorden. De documentairemakers Maria Mok en Meral Uslu hebben de rechtzaak tegen de broers uit Hoogeveen gevolgd. Zij hadden daarbij toestemming van de rechter, het OM, de verdediging en de broers zelf.

Na kritiek van de nabestaanden van de slachtoffers van de broers trok het OM de medewerking in en werden de documentairemakers gevraagd om de beelden van het OM niet te gebruiken. Mok en Uslu weigerden. Zij willen een zo compleet mogelijk beeld van de zaak schetsen.

Het OM spande hierop een kortgeding aan. De rechter gaf de documentairemakers vervolgens gelijk. De verwachting is dat de rechter begin maart uitspraak doet in hoger beroep. Kort daarna wordt de documentaire aan de nabestaanden getoond. De zaak gebroeders R. is op 9 april om 21.00 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.