Hutspot houdt zich staande in een 'zieke' wereld

Emmen - Wereldwijd is men tot het besef gekomen dat Moeder Aarde ernstig ziek is. Er worden maatregelen genomen om de zieke niet nog meer te belasten en misschien wel te laten herstellen.

Maar daarvoor dient de mensheid zich aan te passen en te leren van gemaakte fouten en graag heel snel. Hoe wordt er binnen een kleine multiculturele samenleving in een willekeurige straat of wijk met die wetenschap omgegaan? Gaan ze het redden om ondanks, of misschien juist dankzij, alle verschillen een gezonde samenleving op touw te zetten? Kunnen ze hun verleden en vooroordelen loslaten om dat ook echt sámen te doen?

Dat zijn de hamvragen in Hutspot The Musical, een project van Stichting Niet Remmen uit Emmen. De makers houden 11 januari elke donderdag tussen 20.00 uur en 22.00 uur met de repetities in buurthuis De Marke in Angelslo. Het is de bedoeling dat de eerste voorstellingen in 2019 worden gegeven op de grotere podia binnen de regio.

Musical over gewone mensen

Hutspot is een nieuwe Nederlandstalige musical bomvol zingende acteurs, acterende zangers, dansers, muzikanten, rappers, beatboxers, grimeurs, techneuten of een combinatie uit dit alles.
Alles is mogelijk. Het stuk wordt gemaakt door amateurs uit alle lagen van de bevolking en gaat over gewone mensen, die ongeacht leeftijd, ras, religie, sekse, afkomst en alle bijbehorende vooroordelen ineens moeten gaan samenwerken. De lang verwachte milieucrisis slaat toe. De overheid kondigt verregaande maatregelen aan. Er is paniek in de tent en noaberplicht wordt een werkwoord.

Dat dat allemaal niet zonder slag of stoot gaat mag duidelijk zijn, maar ze doen hun best met humor en muziek als hulpstukken. De makers zijn nog op zoek naar mensen (14 +) die voor of achter de schermen een steentje willen bijdragen aan de productie.

Aanmelden tot eind maart via www.hutspotthemusical.nl of 06 82121652.