‘Stille en gelaten sfeer’ bij bijeenkomst woningbrand Emmerhout

Emmen – 'Ouders en verzorgers van de kinderen waren zeer onder de indruk van wat er gebeurd is.'

'Ze maakten vanmiddag een stil en gelaten indruk’, aldus afdelingsdirecteur Mira Vermeulen van de Tine Marcusschool in Emmerhout. Dit was de school die de 6-jarige Antonin tot voor kort bezocht.

Afgelopen zaterdag kwamen hij en zijn zusje Alice om bij een brand in hun ouderlijke woning aan de Laan van de Marel. De beide ouders liggen momenteel nog in het ziekenhuis.

Praten met kinderen

De schoolleiding besloot om een informatiebijeenkomst te houden voor de ouders van de kinderen. Tijdens dit moment konden ouders vragen stellen en was Slachtofferhulp aanwezig om waar nodig bijstand te verlenen. Volgens Vermeulen werd de bijeenkomst goed bezocht. Ongeveer veertig ouders kwamen langs. De school voor kinderen met leerproblematiek beschikt over ongeveer zeventig leerlingen.

De ouders hadden volgens de directeur vooral vragen over de wijze hoe ze het nieuws moesten overbrengen op hun kinderen. Aparte gesprekken per klas vinden plaats op maandag 8 januari. Ook dan is Slachtofferhulp aanwezig. De lessen zullen dan ook weer worden vervolgd.

Inmiddels is er ook een gedenkhoekje binnen de school ingericht.