App brengt organisaties en vrijwilligers bij elkaar

Emmen - In september wonnen ze de Young Business Award for Students met hun plan voor een app die de vraag naar en het aanbod van vrijwilligers koppelt. Inmiddels heeft hun startup onderdak gevonden in De Ondernemersfabriek.

Ze hebben het optimisme van de echte ondernemer: over vijf jaar heeft hun app wereldwijd miljoenen gebruikers.

Marthe Slomp (Ane, 1999) is eerstejaars studente Leisure Management (Associate Degree) bij Stenden Hogeschool in Emmen. Mark Goos (Emmen, 1999) zit in het laatste jaar van de mbo-opleiding Marketing en Communicatie van het Drenthe College. Toen ze de Young Business Award for Students wonnen, bestond het team nog uit vijf studenten. Marthe en Mark hebben als enigen de stap naar het echte ondernemerschap gezet. Zij hebben hun bedrijf VLNTR – spreek uit: volunteer (vrijwilliger) – inmiddels ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en maken dankbaar gebruik van de faciliteiten en de ondersteuning van De Ondernemersfabriek.

Organisatie zoekt vrijwilliger

Hun missie? Het gat van het gebrek aan vrijwilligers dichten. De meeste organisaties hebben heel veel moeite om vrijwilligers te vinden. Tegelijkertijd zijn er hele groepen mensen (gepensioneerden, mensen in de bijstand, studenten) die best wel vrijwilligerswerk willen doen, maar niet weten waar. De app van VLNTR brengt beide partijen met elkaar in contact. Het gebruik van de app is gemakkelijk en laagdrempelig. ‘We’re here to make it simple’, is dan ook de slogan van VLNTR.

Geer en Goor

Marthe en Mark worden gedreven door idealisme, niet door de wens om snel rijk te worden. Een oproep van Geer en Goor voor maatjes van eenzame ouderen bracht hen op dit idee. Ze willen eerst een probleem oplossen door van hun app een succes te maken. Dat de verdiensten daarna volgen, daar twijfelen ze niet aan. 'Kijk maar naar Facebook!'.