Teller staat al op bijna 66.000 euro voor gezin woningbrand

Emmen – De door de buren opgezette doneeractie voor de ouders van de omgekomen kinderen van de woningbrand aan de Laan van de Marel in Emmerhout, heeft al bijna 66.000 euro opgeleverd.

Buurvrouw Claudia Jeuring begon de inzameling nadat het huis van haar buren afgelopen zaterdagochtend in vlammen opging. De vader en moeder wisten aan de vlammen te ontsnappen, maar hun kinderen, een zesjarig jongetje en een vijfjarig meisje, kwamen om tijdens brand.

Volgens Jeuring had het gezin het financieel niet breed en met de actie hoopt ze de vader en de moeder ruimte te bieden om hun verlies te verwerken. Jeuring zegt verrast te zijn door de vele gulle gaven. Het was de bedoeling om een paar duizend euro op te halen, maar dat werd zoveel meer. Van dat geld kunnen onder meer meubels en kleding worden gekocht. Uitvaartvereniging Monuta heeft inmiddels een uitvaart aangeboden.

Deze dinsdag houdt het bestuur van de Tine Marcusschool in Emmen een speciale bijeenkomst, waar ook slachtofferhulp bij aanwezig is. De school heeft daarvoor de ouders van alle kinderen per brief uitgenodigd. Het zesjarige jongetje zat in groep 2-3 van deze school. Na de Kerstvakantie worden de leerlingen op maandag 8 januari nog een keer apart opgevangen binnen hun eigen klassen.