Kleine kinderen komen om het leven bij brand

Emmen - Bij een woningbrand in Emmen zijn zaterdagmorgen een 6-jarig jongetje en zijn 5-jarig zusje om het leven gekomen.

De ouders van de kinderen overleefden de brand en verblijven momenteel in het UMCG in Groningen. Beide kregen veel rook binnen tijdens het drama. De vader is is in kennis gesteld over de dood zijn kinderen. De moeder wordt nog in slaap gehouden. Bij de brand kwam ook de hond van de familie om.

Emmer Burgemeester Eric van Oosterhout heeft zich vanochtend na de brandmelding zo rond 8 uur meteen naar de plaats des onheils begeven. Hij zegt enorm geschrokken te zijn van de brand en spreekt van een vreselijk drama. ‘Ik ben zelf ook vader. Dit hakt erin’, verklaarde hij tegenover landelijke media. Van Oosterhout heeft nog geen kans gehad de ouders te spreken, liet hij verder weten.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie doet hier nog steeds onderzoek naar.

Ook de buurt reageert aangeslagen op de ramp. Enkele buren zijn inmiddels een inzamelingsactie gestart. Onder de noemer ‘Help de ouders van de omgekomen kindjes’ op www.doneeractie.nl roepen zij iedereen op om het gezin te helpen hun leven weer op te bouwen. ‘Hun huis is compleet verwoest en ze hebben niets meer. Help deze mensen met een donatie zodat ze hun leven weer kunnen opbouwen, aldus de initiatiefnemers. De teller stond rond half zeven op zaterdagavond op een bedrag van rond de 20.000 euro.