FOTO's: Light Run in Klazienaveen

Klazienaveen - Na het grootse succes van de eerste Light Run in Klazienaveen vorig jaar is zaterdag de tweede Light Run gehouden in het dorp gehouden.

De deelnemers aan deze run verlichten zich tijdens de run met knipperende lampjes, verlichte kleding of gekleurde kerstverlichting. Hoe gekker, hoe beter, vindt de organisatie. Bewoners langs het loopparcours kregen het verzoek om ook hun tuin op een creatieve manier te verlichten.

Aan de start verschenen 470 deelnemers die in een gezellige kerstsfeer langs een extra verlichte en sfeervolle route een afstand van 4 of 6 mijl moesten afleggen. De deelnemers werden vooraf opgewarmd door Dan’s Entertainment. Dan’s Entertainment is een dansschool met locaties in Emmen en Coevorden,

De winkels in Klazienaveen waren voor de gelegenhied tot 21 uur open in verband met Super Saturday. De Light Run is een initiatief van Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen en SportBOXX Klazienaveen.

Uitslagen

De zes mijl is bij de mannen gewonnen door Joost Hindriks uit Schoonebeek en bij de vrouwen door Lisanne Langerijs uit Schoninghsdorf. De vier mijl is bij de mannen gewonnen Roy Kreeft uit Klazienaveen en bij de vrouwen door Manon Otter uit Nieuw-Dordrecht. De snelste bij de jongens was Thijs ten Caat uit Klazienaveen en bij de meisjes Melissa Uiterwijk Winkel uit Emmen.