Filmhuis Emmen vertoont 'Fantasia 2000'

Emmen - Filmhuis Emmen vertoont op donderdag 28 december de film 'Fantasia 2000' in 't Lab van het CBK Emmen.

In 'Fantasia' danst beeld met muziek. Fladderende driehoekjes binden de strijd aan op Beethovens Vijfde Symfonie. Een school walvissen kiest het luchtruim tijdens Respighi's 'Pini di Roma' en even later wordt onder de klanken van Gershwins 'Rhapsody in Blue' het leven in het New York van de jaren dertig getoond.
 
Vervolgens beleeft een tinnen soldaatje een bloedstollend avontuur op Sjostakovitsj' Pianoconcert No. 2 en haalt een flamingo stunts uit met een jojo op Saint-Saëns' 'Le Carnival des Animaux'. Mickey Mouse ziet zijn kunsten uit de hand lopen terwijl 'l'Apprenti-sorcier' van Dukas klinkt en Donald Duck helpt de oude Noach een handje op Elgars 'Pomp and Circumstance'. Tenslotte verrijst de natuur uit de as op de laatste maten van Igor Stravinksky's 'Vuurvogel Suite'. De voorstelling begint om 14.30 uur. Aanmelden via e-mail: cbk@emmen.nl of telefoon 0591-685820.
 

Forever

Daarnaast vertoont Filmhuis op donderdag 28 december de film 'Forever' in 't Lab van het CBK Emmen. De rolprent is geregisseerd door Heddy Honigmann. 'Forever' toont de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van de bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise, door de ogen van de bezoekers. Velen komen vooral voor hun 'eigen' doden: echtgenote, vader of zoon. Andere bezoekers laten een briefje voor 'hun geliefde kunstenaar', of een bloem achter. Enkele bewonderaars vertellen over het belang van kunst en schoonheid in hun leven. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en inspiratie kunnen vinden.

Aanvang: 20.00 uur. Aanmelden via e-mail: cbk@emmen.nl of telefoon 0591-685820.