Oproep slachtoffers geweld en afpersing No Surrender in Opsporing Verzocht

Emmen - De 53-jarige leider van motorclub No Surrender is dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrift.

De politie krijgt signalen binnen dat een flink aantal slachtoffers van de 53-jarige verdachte geen aangifte durft te doen. 'Wanneer mensen geen aangifte doen uit angst, kan dit het onderzoek bemoeilijken. Veel belangrijker is echter dat hun veiligheid en die van onze samenleving wordt aangetast. Om het belang van het doen van aangifte te benadrukken en slachtoffers  te verzoeken om alsnog aangifte te doen besteedt Opsporing Verzocht vanavond, dinsdag 12 december, aandacht aan het onderzoek', aldus een woordvoerder van de politie. 

Uitzending en Informatie delen

Vanavond om 20.30 uur is Opsporing Verzocht te zien om NPO1. De volgende dag, woensdag 13 december, is de herhaling te zien om 11.40 uur op NPO2.

Tijdens de uitzending kan men informatie doorgeven aan het telefoonpanel in de studio via 0800-6070. 'Wij werken samen met Openbaar Ministerie en partners aan een veilige samenleving. Wilt u (alsnog) aangifte doen of heeft u informatie die kan helpen in dit onderzoek, schroom dan niet om contact op te nemen en help mee een veilige samenleving te creëren. Dat kan uiteraard ook anoniem.'