Studenten en werkgevers vinden elkaar tijdens Match Day

Emmen - In de JENS Vesting werd afgelopen donderdag de vierde editie van Match Day gehouden. Het evenement verbindt regionaal hbo-talent aan een afstudeerstage of startersbaan bij bedrijven in de directe omgeving.

Henk Eising van FC Emmen gaf samen met een werkgever en student de aftrap van Match Day. Tijdens een informele lunch bracht Linda Aardeman van FID Uitzendbureau de deelnemers kennis bij over wat je wel en niet moet doen wanneer je gaat solliciteren. Daarna konden ze met de juiste kennis op zak gesprekken aanknopen met bedrijven die hun interesse hebben.

Goede gesprekken

Vijftien bedrijven, waaronder Rabobank Emmen-Coevorden, Studystore, Aareon en De Jong & Laan waren aanwezig met vacatures. Door middel van korte gesprekjes hebben ze contact gelegd met hbo-talenten die of een afstudeerstage of een startersbaan zoeken. Als zowel de werkgever als de werkzoekende interesse in elkaar hebben, is er sprake van een match. In totaal zijn er 26 matches geteld. Hopelijk leiden de matches de komende weken tot succesvolle sollicitatiegesprekken zodat de talenten een baan in deze regio kunnen vervullen.

Match Day is een initiatief van Stenden Hogeschool, Stichting Marketing Regio Emmen (SMRE), FC Emmen, VPB parkmanagement. De organisatie is in handen van SMRE en Stenden Hogeschool.