Filmhuis Emmen haakt met film 'Tramontane' in op Dag van de Mensenrechten

Emmen - In het kader van de Dag van de Mensenrechten, op zondag 10 december, draait Filmhuis Emmen komende week twee maal de film 'Tramontane' van de Libanese regisseur Vatch Boulghourjan.

Filmhuis Emmen vertoont 'Tramontane' op maandag 11 december (20.15 uur) en woensdag 13 december (19.00 uur) in Kinepolis. Het filmhuis werkt samen met Amnesty International Zuidoost-Drenthe.

Dubbel blind is hij eigenlijk, de jonge Libanese muzikant Rabih. Sinds zijn prille jeugd kan hij niet meer zien, maar nu tast hij ook nog eens in het duister over zijn eigen afkomst. Bij toeval komt hij erachter dat zijn identiteitskaart vals is. Bovendien blijken zijn geboortepapieren verloren geraakt in de burgeroorlog. Rabihs zoektocht naar zijn identiteit brengt hem op een reis langs leugens en verdriet, sporen van de burgeroorlog die Libanon tussen 1975 en 1990 teisterde.

Regisseur Vatche Boulghourjian levert met zijn speelfilmdebuut 'Tramontane' een klassiek verhaal over de zoektocht naar de waarheid te midden van een zee van leugens. Een goed verstaander vindt antwoorden in de prachtige muzikale intermezzo’s.