Oud-verdachte fatale woningbrand Emmen krijgt 3800 euro schadevergoeding

Emmen - De 48-jarige vrouw uit Emmen die door het openbaar ministerie verdacht werd van de fatale woningbrand in Emmen krijgt een schadevergoeding van 3800 euro. Bij de brand vorig jaar in februari kwam Jessica Wever om het leven.

Haar beide dochtertjes raakten ernstig gewond.

Geen 10.000 euro

De vrouw vroeg 10.000 euro, omdat ze noodgedwongen moest verhuizen. De rechter vond deze verhuizing geen aanleiding om haar in aanmerking te laten komen voor een bijzondere vergoeding. Wel krijgt de vrouw de standaard vergoeding. De 48-jarige buurvrouw werd op 3 oktober van vorig jaar opgepakt en op 21 oktober weer vrijgelaten. Begin dit jaar seponeerde het OM de zaak tegen haar, omdat er te weinig bewijs was om haar verder de vervolgen.

Onhandig

De buurvrouw werd destijds opgepakt, omdat ze ruzie had met Jessica Wever. De brand in de woning van Wever bleek te zijn aangestoken. De toenmalige buurvrouw had een drankprobleem en ze ‘probeerde op onhandige wijze dingen te verhullen’, zei de officier tijdens de zitting twee weken geleden. Nadat de vrouw werd vrijgelaten werd zij via camera’s geobserveerd en haar telefoon getapt. De vrouw vond dat zij in de media werd neergezet als de dader.

Onrust

Door de grote onrust die ontstond in de buurt in Angelslo, waar de brand was, moest de vrouw verhuizen. Een huurhuis was niet direct gevonden. De vrouw kreeg pas dit jaar in augustus een nieuwe woning toegewezen.

De uiteindelijke dader is tot op de dag van vandaag niet gevonden. (ADP)