Knuffelen met een koningspython

Emmen - Vier leerlingen van het Terra in Emmen verrasten de bewoners van woonwijkcentrum Oostermarke en de kinderen van de Thriantaschool dinsdag met een knuffelmiddag.

De vier, Milenka Zaagman, Lotte Tempelman, Iris Kruit, Stef Dokter, zitten op het mbo en volgen daar de opleiding paraveterinair en dierverzorging niveau vier. Onderdeel van hun studie is het organiseren van een aantal activiteiten waarvan deze knuffelmiddag er een was. 

Door de leerlingen waren verschillende dieren van stal gehaald. Zoals een konijn en cavia maar ze hadden ook een baardagame, gekko en een hond meegenomen. Zelfs een koningspython was meegenomen die ook geaaid mocht worden. 'Deze is niet gevaarlijk bijt niet en is uiteraard niet giftig', stelde een van de leerlingen de aanwezigen gerust.

De vier kijken terug op een geslaagde middag. 'De mensen hebben zichtbaar genoten. Ze zitten hier de hele dag en hebben niet altijd de mogelijkheid om een dier te knuffelen', aldus een van de leerlingen. Ook activiteitenbegeleidster Christa Zwiers van de Oostermarke is blij met de knuffelmiddag. 'Het is fantastisch om te zien hoe blij de mensen van de dieren worden, of hoe het herinneringen aan vroeger ophaalt.'