MobiVit checkt rollators op veiligheid

Sleen - Seniorenwinkel MobiVit checkt op vrijdag 24 november rollators op veiligheid in woonzorgcentrum de Schoel in Sleen.

De rollator is een geweldig hulpmiddel voor velen. Toch is onjuist gebruik van de rollator vaak gevaarlijker dan mensen denken. Vooral aan de remmen blijkt nogal eens iets te mankeren. Daarnaast zijn veel rollators niet op de juiste hoogte ingesteld, waardoor de gebruiker er in een volledig verkeerde houding mee loopt. Daarom houdt MobiVit een rollatorcheck.

Reparatie

Tijdens deze rollatormiddag is er een technische man aanwezig van MobiVit uit Schoonoord. Die zal de rollators van een ieder die dat wenst kosteloos nakijken. 'Want wij willen graag dat ouderen veilig met hun rollator de straat op gaan', vertelt activiteitenbegeleidster Carla Blank van de Schoel. De technische specialist controleert de rollators en repareert deze waar mogelijk meteen. Indien directe reparatie niet mogelijk is, kan de rollator op afspraak worden gerepareerd. Uiteraard toont MobiVit diverse nieuwe rollators, die allemaal uitgeprobeerd mogen worden.

Veiligheid heeft niet alleen te maken met de technische staat van de rollators maar ook met het gebruik ervan. Daarom is er tijdens de rollatormiddag ook de mogelijkheid om tips te krijgen omtrent de juiste loophouding, het nemen van bochten, het remmen, het veilig gaan zitten en staan en het overwinnen van obstakels zoals stoepranden. Tevens zal MobiVit ook allerlei andere kleine hulpmiddelen tonen die het leven in en om huis vergemakkelijken en veraangenamen.

Hoewel de MobiVit rollatormiddag dus een serieuze ondertoon heeft, is het ook voor alle senioren uit Sleen en omgeving de mogelijkheid tot een gezellig samenzijn.