Ouderen laten rollator checken in De Schoel

Sleen - De rollator is een geweldig hulpmiddel voor velen. Toch is onjuist gebruik van de rollator vaak gevaarlijker dan mensen denken. Vooral aan de remmen blijkt nogal eens iets te mankeren.

Daarnaast zijn veel rollators niet op de juiste hoogte ingesteld, waardoor de gebruiker er in een volledig verkeerde houding mee loopt. Daarom wordt vrijdag 24 november van 13.30 tot 16.00 uur een MobiVit rollatorcheck gehouden in woonzorgcentrum De Schoel in Sleen.

Op afspraak laten repareren

Tijdens deze rollatormiddag is er een technische man aanwezig van MobiVit uit Schoonoord. Die zal de rollators van een ieder die dat wenst kosteloos nakijken. 'Want wij willen graag dat ouderen veilig met hun rollator de straat op gaan', vertelt activiteitenbegeleidster Carla Blank van De Schoel. De technische specialist controleert de rollators en repareert deze waar mogelijk meteen. Indien directe reparatie niet mogelijk is, kan de rollator op afspraak worden gerepareerd. Uiteraard zal MobiVit ook diverse nieuwe rollators tonen die allemaal uitgeprobeerd mogen worden.

Tips over juiste loophouding

Veiligheid heeft niet alleen te maken met de technische staat van de rollators maar ook met het gebruik ervan. Daarom is er tijdens de rollatormiddag ook de mogelijkheid om tips te krijgen omtrent de juiste loophouding, het nemen van bochten, het remmen, het veilig gaan zitten en staan en het overwinnen van obstakels zoals stoepranden.