Marc de Hond te gast bij Kenniscafé Emmen

Emmen - Het Kenniscafé Emmen buigt zich woensdag 8 november over het thema geluk. Daarover spreekt Marc de Hond, die aan den lijve ondervond wat tegenslagen zijn en er desondanks in slaagde zijn leven weer inhoud én geluk te geven.

Door een medische misser hield De Hond een dwarslaesie over aan een operatie aan een tumor in zijn rug. Het was een aangrijpende gebeurtenis voor een succesvolle jongen. Sindsdien is zijn leven op alle fronten veranderd.

Hoe verwerk je de fysieke, mentale en sociale gevolgen van een ernstige handicap? Een grenzeloos optimisme heeft er voor gezorgd dat De Hond een positieve draai aan zijn leven wist te geven. Hier schreef hij in 2008 het boek 'Kracht' over.

De Rekenkamer

Momenteel is De Hond erg actief: Hij presenteert het tv-programma de Rekenkamer voor de KRO en heeft een eigen theatershow 'De Lulverhalen'. Hij speelt in een rolstoelbasketbalteam en hij geeft lezingen in heel het land. Doorzettingsvermogen en hoe om te gaan met verlies zijn de kernbegrippen in zijn lezingen, die worden doorspekt met een gezonde dosis humor en verrassende inzichten.

Er is deze avond volop gelegenheid om vragen te stellen aan Marc. Als kers op de taart treedt het Smartlappenkoor Heerlijk Leed op met liederen rond het thema geluk.

Lezing bijwonen?

Het Kenniscafé vindt woensdag 8 november plaats in Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg 94 in Emmen. De aanvang is om 19.30 uur; de deuren zijn vanaf 19.00 uur open. Er zijn kosten aan verbonden, inclusief koffie en een hapje en een drankje achteraf.

Vooraf aanmelden is gewenst en kan eenvoudig via deze website.