Admilson verwondt zichzelf tijdens hoger beroep in moordzaak

Leeuwarden - De zaak rond de moordbroers Marcos (32) en Admilson (33) R. uit Hoogeveen zou vandaag door het gerechtshof in Leeuwarden behandeld worden. Echter werd deze onverwacht stilgelegd.

Het Openbaar Ministerie wil dat de broers levenslang krijgen en is daarom in hoger beroep gegaan tegen de eerdere veroordeling. Het tweetal is veroordeeld voor de moorden op Berend Smit uit Dwingeloo en Jan en Greet Veenendaal uit Exloo. De rechtbank in Assen veroordeelde Marcos R. tot een gevangenisstraf van dertig jaar. Admilson R. kreeg dertig jaar, plus tbs met dwangverpleging.

Ook Admilson vindt dat hij levenslang verdient. Om een statement te maken verwondde hij zichzelf vanmorgen in de rechtszaal. 

Uitgesteld

Het hoger beroep tegen Admilson R. werd even later uitgesteld door het gerechtshof en gaat over uiterlijk vier maanden verder. R. gaf  - nadat hij eerder afzag van een advocaat - aan dat hij toch vertegenwoordigd wil worden door zijn huidige advocaat Noortje Lut. Omdat zij zich niet goed heeft kunnen voorbereiden, is de zaak uitgesteld.

Ook de zaak van zijn broer Marcos werd uitgesteld. De broers worden namelijk, zo redeneerde het Openbaar Ministerie, beiden verantwoordelijk gehouden voor de dood van Berend Smit en het echtpaar uit Exloo, en daarom is het volgens het OM lastig om de zaak apart te behandelen. De advocaat-generaal vroeg daarom om uitstel in de zaak tegen Marcos, zijn advocaat Wim Anker ging daarmee akkoord. 

De zaak gaat nu binnen drie maanden verder.

Gerelateerd nieuws