Drentse technische bedrijven presenteren zich in Emmen

Emmen / regio - Het tekort aan technische vakkrachten zorgt ervoor dat bedrijven steeds creatiever worden in het vinden van nieuw personeel. De nieuwste trend is het (om)scholen van kandidaten die in hun oude beroep geen werk meer kunnen vinden

Vijftien Drentse bedrijven presenteren zich op donderdag 2 november tijdens de Dag van de Techniek op het industrieterrein bij VHE in Emmen. Werkzoekenden met twee rechterhanden zijn welkom en kunnen zelf ervaren wat het werken in de techniek inhoudt.

De bedrijven zijn op zoek naar nieuwe mensen voor de techniek. Alleen inzet en motivatie zijn noodzakelijk, de kennis en vaardigheden worden geschoold. Na een korte opleiding krijgen de mensen een dienstverband. De bedrijven richten zich hiermee bewust op kandidaten uit niet technische beroepen. Op deze manier proberen ze zelf een oplossing te vinden voor het tekort aan arbeidskrachten en dat werkt. Al eerder wist Randstad een medewerker uit het bankwezen op te leiden tot CNC draaier en frezer. Deze man heeft nu een baan gevonden. De firma Lubbers leidt olie- en gasmonteurs op, Prima Personeel monteurs in zonnepanelen, Flory asbestsaneerders en via OTIB kan men nu al een opleiding doen voor elektro- en installatiemonteur.

3D-bril

Tijdens de Dag van de Techniek kunnen de bezoekers zelf ervaren wat de technische bedrijven te bieden hebben. Zo neemt het bedrijf Sealteq een straalcabine mee, de bezoekers kunnen zelf het pak in om het werk als straler te ervaren. En TSH plaatst een lascabine waarin, onder begeleiding van een lasinstructeur de bezoeker een eerste las kan leggen. Een hele andere las kan gelegd worden bij CTNed die glasvezellassers opleidt. Wie liever op hoogte werkt, kan terecht bij Henisol als Steigerbouwer. Met gebruik van 3D brillen kunnen bezoekers zelfs door de ogen van de monteurs kijken.

De Dag van de Techniek vindt 2 november plaats bij VHE aan de Charles Darwinstraat 15 in Emmen van 9.00 tot 17.00 uur. Iedereen die interesse heeft in een baan in de techniek is welkom. De dag is een initiatief van UWV en het Servicepunt Techniek.