Modeshow kleurt Cho in Mensenpark

Emmen - In het Mensenpark gebeurt bijna iedere dag wel iets bijzonders. Donderdagavond vond in het seniorencentrum Cho 50+ van Joop Reilman een spetterende modeshow plaats.

Damesmodewinkel Expooz van Simone Mout aan de Markt liet een dozijn modellen de laatste ontwikkelingen voor de herfst- en wintermode zien, onder de stampende discomuziek van dj Thyzer.

Daaraan voorafgaand werd door een aantal in fraaie eigentijdse Japanse kleding gestoken dames, schilderijen getoond met als thema de kraanvogel van kunstenaar Ingo Leth, die zijn atelier in het mensenpark heeft gevestigd.

Na de pauze werd oogverblindende feestmode getoond, ontworpen en vervaardigd door Marika Houkes van het eveneens in het park gevestigde atelier Maraque. Dat alles gebeurde onder gezang door sopraan Martine Salomons van de Stichting Diva Dichtbij. daarbij werd schitterende meer alledaagse kleding getoond.

De avond werd afgesloten met een optreden door de Filipijnse zangeres Jeany Veras.

Brugklassers

Maar er gebeurde meer in het Mensenpark gisteren. Leerlingen van de brugklas van het Esdal College openden ’s ochtends een vierdaagse activiteit over duurzaamheid onder de titel 'Todays trends are tomorrows trash' in de week van de Dutch Sustainable Fashion, onder begeleiding van Linda Meijer-Alberts van Bee 4 Green. De leerlingen hebben op een creatieve manier stilgestaan bij de snelle afwisseling van trends in kleding en de effecten daarvan op het milieu en de enorme groei van de berg afvalkleding.

Vrijdag (vandaag) is er in het Mensenpark een zogenaamde kledingswop. Mensen, die overbodige kleding in de kast hebben hangen, die niet meer gedragen wordt, kunnen hun kleding inleveren en ruilen voor kleding, die door anderen wordt ingebracht. Het hele weekeinde wordt er voor kinderen het zogenaamde 'experimenteerlab' georganiseerd. Daarbij kunnen kinderen hun eigen tas of t-shirt ontwerpen, ecoprinsen, een kookworkshop doen en nog veel meer.

Kraanvogelexpositie

En ondertussen blijven scholen en bezoekers maar bij de kraanvogelexpositie, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het boven Oost Oekraïne neergeschoten passagiersvliegtuig MH17, binnenstromen en loopt de teller dicht tegen de 29000 bezoekers aan, met nog twee weken te gaan.