Meterslange waslijn dwars door oude dierenpark tijdens fashion event

Emmen – Het is kleding wat de klok slaat van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober in het Mensenpark. Vier dagen lang worden er activiteiten met het thema kleding gehouden in het voormalige dierenpark in Emmen.

Kinderen kunnen aan de slag in het ExperimenteerLab en voor volwassenen staat er een KledingSwop op het programma. Alle evenementen worden gehouden in en om het voormalig leeuwenverblijf en het naastgelegen Japanse huisje.

Deze week is het de Dutch Sustainable Fashion Week: een week waarin duurzame mode in Nederland centraal staat. De vierdaagse start donderdag met de workshop ‘Today’s trends are tomorrow’s trash’ voor jongeren van het Esdal College. Er wordt ingegaan op de snelle afwisseling van trends in kleding en de effecten hiervan op mens en milieu.

Giga uitruil

Op vrijdagmiddag hangt er een waslijn van tientallen meters klaar voor de KledingSwop. Deelnemers kunnen vanaf 13.30 uur naar de Swop komen met kledingstukken die ze niet meer dragen. Deze worden opgehangen aan de waslijn en na het startsein gaan deelnemers op tussen de opgehangen kledingstukken op zoek naar iets van hun gading. Een gigantische uitruil, zeg maar. Wat overblijft, gaat naar Terre des Hommes.

Groene kiekjes

Op zaterdag en zondag zijn de kinderen aan de beurt. Voor hun is er deze beide dagen van 13.00 uur tot 17.00 uur een ExperimenteerLab. In het Lab kunnen ze allerlei leuke, creatieve, leerzame en lekkere workshops volgen. Zo leren de kinderen in een van de workshops eco-printen: een natuurlijke techniek waarmee een eigen ontwerp op een tas of shirt wordt gemaakt. Het Wereld Natuur Fonds neemt iedereen mee op expeditie door het park en fotograaf Sunshine Shot maakt groene kiekjes.

Grondstoffen

SFYN (Slow Food Youth Network) geeft een workshop waarbij kinderen leren kruidenboter en pesto maken van lokale grondstoffen, die kinderen zoeken in het Mensenpark zelf.

Organisatie

De organisatie is in handen van Linda Dijkstra (Bee-Dressed) en Linda Meijer (4 Green Support). Linda Dijkstra is createur op het gebied van duurzame mode en duurzaamheidseducatie en Linda Meijer houdt zich bezig met het leggen van verbindingen en het organiseren van activiteiten waarbij duurzaamheid (mens & Milieu) centraal staat. Meer informatie over de evenementen is te vinden op de Facebookpagina Bee4Green.