VIDEO: Angelslo krijgt vijfhonderd slimme lantaarnpalen

Emmen / Coevorden - Jos Schomaker van Schomaker Mannenmode, Niek de Jong van Sustainer en Martijn Rolink van TMS Holland zijn deze week de gasten in het tv-programma 'Ondernemend' van RTV Drenthe en Boom uitgevers Nieuwsmedia.

De wijk Angelslo in Emmen krijgt vijfhonderd lantaarnpalen die temperatuur, fijnstof of geluidsoverlast kunnen meten. Dat maakt Niek de Jong van het Emmer bedrijf Sustainer in deze nieuwe aflevering bekend. 'We maken dit jaar duizenden armaturen. Vooral voor klanten in Duitsland', zegt De Jong.

Bekijk de uitzending onder dit nieuwsbericht.

Schomaker over in andere handen

Voor Jos Schomaker van de gelijknamige modezaken breekt er een nieuwe tijd aan. Hij heeft zijn winkels in het Noorden verkocht aan een modeketen uit Delft. Schomaker is van mening dat verkoop goed is voor de toekomst van de winkels en de werkgelegenheid. Of hij nu vakantie gaat houden? 'Nee hoor. Ik blijf verantwoordelijk voor de inkoop van kleding. En dat nu ook voor de winkels van onze overnamepartner.'

TMS Holland

De crisis een aantal jaren geleden was het moment voor de broers Rolink van TMS Holland uit Emmen om het bedrijf van hun vader over te nemen. Dat leverde de nodige zorgmomenten op, maar volgens Martijn Rolink de beste stap die hij heeft kunnen maken. TMS houdt zich vanuit Emmen onder andere bezig met technische keuring van panden.

De presentatie is in handen van Andries Ophof (RTV Drenthe) en Wouter Bessels (Boom uitgevers Nieuwsmedia).

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe. Het programma is iedere vrijdag te zien om 17.30 uur en iedere zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur bij RTV Drenthe en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.