Stenden scoort met vier topopleidingen in Drenthe

Emmen / Assen - De opleidingen van Stenden in Drenthe hebben uitzonderlijk goed gescoord in het jaarlijkse onderzoek van de Keuzegids Hoger Onderwijs. Maar liefst vier bacheloropleidingen kregen het predicaat 'Topopleiding'.

Het gaat om Bedrijfseconomie en Chemie in Emmen en om de Stendenpabo’s in Emmen en  Assen. Bedrijfseconomie is in zijn soort de beste opleiding van Nederland. De pabo van Emmen is de beste van het Noorden. Chemie komt landelijk op een gedeelde tweede plaats. De opleiding International Business and Languages uit Emmen is de beste van het land, maar grijpt net naast het predicaat Topopleiding.

Kwaliteit van het onderwijs

Het predicaat Topopleiding is in het hoger onderwijs een kwaliteitszegel voor opleidingen die het beste beoordeeld worden. Een opleiding wordt bestempeld als topopleiding bij een score van 80 of meer op een schaal van 100. De beoordeling is gebaseerd op tien criteria, zoals de kwaliteit van het onderwijs, toetsing en docenten, de faciliteiten en het oordeel van experts.

CvB voorzitter Leendert Klaassen geeft aan: 'Dit is een prachtig resultaat, niet alleen voor de bekroonde topopleidingen maar ook van de overige opleidingen die nagenoeg allemaal een stijging laten zien. Dit is een resultaat waar we uitermate trots op zijn. De positieve beoordelingen volgen op de kwaliteitsverbetering waar we op in hebben gezet en op in blijven zetten, ook in onze nieuwe hogeschool - samen met de NHL'