VIDEO: Tjapko Uildriks, Jeroen Wiggers en Geert Huitema te gast in Ondernemend

Emmen / regio - Tjapko Uildriks van Dopple, Jeroen Wiggers van Innofil3D en Geert Huitema van GreenDrinks zijn deze week te gast in het tv-programma Ondernemend in Emmen.

(Lees verder onder de uitzending)

Dopple

Dopple ontstond onlangs uit oud-werknemers van Plantronics, het Amerikaanse bedrijf dat afgelopen maart hals over kop uit Emmen vertrok. Stuk voor stuk technische specialisten die onder andere aan de wieg stonden van de pieper, de draadloze headset en Bluetooth. Headsets zijn volgens Tjapko Uildriks 'booming business'. ‘Zowel in de consumentenmarkt als de medische sector. Die liggen vrij dicht bij elkaar.’ Het bedrijf is momenteel flink met innovatie bezig. ‘Internationaal zien wij, ook gezien ons netwerk en onze know how, heel veel kansen om vanuit Emmen te blijven opereren.’

Innofil3D

Je toeleggen op een bepaald product - hoge kwaliteit 3D-printdraad  - en je vervolgens door multinational BASF laten inlijven. Het overkwam vorige maand Innofil3D, drie jaar geleden opgericht door Jeroen Wiggers. Met de overname krijgt het Emmer bedrijf een sleutelpositie in de strategie van het nieuwe BASF 3D Printing Solutions. ‘Door ons over te nemen hoeft BASF niet zelf jarenlang onderzoek te doen en kunnen wij ons tegelijkertijd toeleggen op nieuwe technologieën. De markt rondom 3D-printing gaat ontzettend snel’, verzekert Wiggers.

GreenDrinks

Zeker vijftig tot zestig ondernemers komen maandelijks bijeen dankzij GreenDrinks Zuidoost-Drenthe. Een initiatief waarbij het accent op duurzaamheid ligt en op dat vlak bedrijven elkaar via een bedrijfsbezoek ontmoeten. Geert Huitema vertelt dat het project inmiddels zeven jaar actief is in de gemeente Emmen. Komende donderdag gebeurt dat op de voormalige gemeentecamping aan de Angelsloërdijk. ‘Volgende maand staat de bijeenkomst in het teken van de Dag van de Duurzaamheid en daarnaast richten wij ons op de Emmense Uitdaging. Die organiseert en stimuleert maatschappelijk betrokken ondernemen, waardoor de hulpvaardigheid van bedrijven bij maatschappelijke organisaties toeneemt en de leefbaarheid in de betreffende samenleving verbetert.’

De presentatie is in handen van Andries Ophof (RTV Drenthe) en Wouter Bessels (Boom uitgevers Nieuwsmedia).

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe. Het programma is iedere vrijdag te zien om 17.30 uur en iedere zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur bij RTV Drenthe en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.