MH-17 kraanvogels verwelkomen tienduizendste bezoeker

Emmen - Binnen vier weken na de opening van de expositie Room of Hope in het Afrikahuis in de oude dierentuin, werd vrijdagmiddag de tienduizendste bezoeker verwelkomd te midden van de 298.000 origami kraanvogels die er te zien zijn.

Het project is een initiatief van Tjitske Dijkstra. De docent aan het Alfacollege in Groningen verloor bij de ramp met de MH17 een collega, Zij heeft het vouwen en verzamelen van de vele kraanvogels in gang gezet: duizend voor iedere omgekomen inzittende van het vliegtuig.  

De heer en mevrouw Paridaans uit het Brabantse Hapert viel de eer te beurt om uit handen van burgemeester Erik van Oosterhout een bos bloemen te ontvangen.
Kunstenaar Ingo Leth, initiatiefnemer die de expositie naar Emmen haalde, bood het echtpaar een ingelijste kraanvogel aan. Die vogel is een vaak terugkerend motief in zijn werk.

Overweldigend en indrukwekkend, was de reactie van het stel bij het aanschouwen van de tienduizenden kleurrijke kraanvogels, die op kunstzinnige wijze tentoongesteld zijn. De expositie is nog te bezichtigen tot 24 september, dagelijks met uitzondering van de maandag van 11.00-17.00 uur.